grimm

grimm

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τα παραμύθια των αδελφών Grimm σε ταινίες!
"Πρίγκηπας Βάτραχος"
Όταν ακούει κανείς τη λέξη παραμύθι η πρώτη σκέψη που κάνει είναι συνήθως ένα βιβλίο με κείμενα και ωραίες εικονογραφήσεις, αλλά σίγουρα δεν πάει το μυαλό του σε ταινίες. Με αφορμή ωστόσο τα επετειακά έτη Grimm 2012-2019 το γερμανικό κανάλι ARD αποφάσισε να "γυρίσει" μια σειρά ταινιών βασισμένων στα παραμύθια των αδελφών Grimm (και όχι μόνο) με ηθοποιούς, κοστούμια εποχής σε υπέροχα μέρη και τοπία της Γερμανίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αληθινά παλάτια, όταν το σενάριο το απαιτεί, αλλά όπως είναι αυτονόητο το απαιτεί αρκετά συχνά στην περίπτωση των παραμυθιών.



"Οι Μουσικοί της Βρέμης"

Πρόκειται πραγματικά για μια προσεγμένη δουλειά υψηλής αισθητικής που μας μεταφέρει σε εκείνη την εποχή και μας δίνει μια διαφορετική διάσταση του παραμυθιού. Δυστυχώς για μας οι ταινίες δεν έχουν κυκλοφορήσει υποτιτλισμένες ή μεταγλωττισμένες στα Ελληνικά, το Γερμανικό Ινστιτούτο Αθηνών (Goethe Institut Athen) διαθέτει ωστόσο 10 από αυτές τις ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους σε εκπαιδευτικούς. Δείγμα της ποιότητας των ταινιών αυτών μπορεί κανείς να βρει εδώ, αν και δεν διατίθενται υπότιτλοι για αυτούς που δεν γνωρίζουν Γερμανικά. 
"Η Κυρά- Καλή"

Είναι σε κάθε περίπτωση μια καλή αφορμή για εισαγωγή των παραμυθιών στο μάθημα, καθώς και η διάρκεια των ταινιών δεν υπερβαίνει τη 1 ώρα. Οι ταινίες μπορούν να αποτελέσουν καλή αφορμή για περαιτέρω δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου