grimm

grimm

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Willkommmen!!! Καλώς Ήρθατε!
http://www.goethe.de/lrn/prj/mlg/mad/gri/deindex.htm
Καλώς ήρθατε στο ιστότοπο του Δικτύου Grimm Ηρακλείου! Σε αυτό τον ιστοχώρο θα συναντιόμαστε για να παρουσιάζουμε ιδέες και προτάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή προγραμμάτων στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου σχετικά με τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Είναι μια πρόταση της Τοπικής Επιτροπής Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. με αφορμή τα επετειακά έτη Γκριμ (2012 -2015) για τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση του τόμου παραμυθιών Kinder- und Hausmärchen, που περιέχει μερικά από τα πιο γνωστά παραμύθια που διαβάζουμε μέχρι σήμερα, όπως η Χιονάτη, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κοντορεβιθούλης, ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια, Χάνσελ και Γκρέτελ, οι Μουσικοί της Βρέμης και άλλα πολλά.

Από την έκθεση Expedition- Grimm (Kassel 2013)
Οι άξονες στους οποίους κινούνται οι προτάσεις προγραμμάτων σχετικών με τα παραμύθια αφορούν στους ίδιους τους αδελφούς Grimm και την εποχή τους, στην επεξεργασία παραμυθιών και δημιουργική γραφή, σε δραματοποιήσεις, σε εικονογράφηση, κατασκευή κόμικ κ.ά. με αφορμή τα παραμύθια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακριβώς λόγω της ευρύτητας του θέματος θα χαιρόμασταν για τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στα προγράμματα. Σε επόμενες αναρτήσεις θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες προτάσεις.


Σας περιμένουμε να ανταποκριθείτε στην πρότασή μας και να πραγματοποιήσουμε όμορφες δραστηριότητες μαζί με τους μαθητές μας σε ένα πραγματικά παραμυθένιο θέμα!!!



Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Grimm Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου